Dost sohbetlerinin en sevilen içeceği olan çay, ocakta kaynadıkça, bir yandan da insanları birbirine kaynaştırır. “Çay var” sözü bile tek başına mutluluk sebebi değil midir çoğumuz için?
Her tazelediğinizde aynı keyfi ve sıcaklığı sunması da ekstra güven verir sanki insana. Bu haliyle size karşı duygularının hiç değişmeyeceğinden emin olduğunuz bir sevgili gibidir çay…
Bazen kısa bir molada ayak üstü yapılan muhabbetlere, bazen uzun saatler süren yorucu toplantılara, bazen de ev gezmesi yapan hanımların pastalarına, böreklerine yarenlik eder. Öğrenciler için ise sınav zamanlarının resmi içeceğidir çay… Bir işe başlamadan önce motivasyon aracıdır. Bir düşünün şimdiye kadar “Haydi bi’ çay koyup, sonra başlayalım” dediğiniz ne çok şey olmuştur.
Akşam yorgun argın, işten eve dönüş yolunda, “Olsa da içsek” hayalleri kurdurur insana. “Suyunu yeni koydum, az bekle ki demlensin” sözü, sanki zamanı durdurur o anda. Oysa “Çayım hazır”, müjdeli bir haber gibidir tiryakisine.
İlla ki ince belli cam bardakta içileni daha makbuldür. Dumanı hala tüten, taze demlenmiş tavşan kanı çayla dolu o sıcak bardak, adeta bir ritüel eşliğinde, en tepesinden baş ve işaret parmaklarının ucuyla tutulup, dudağa götürülürken, serçe parmak da istemsizce havalanır keyiften. Bir kaç bardaktan sonra bile “Bi’ çay daha?” diye sorsalar, “Alırım vallahi!” ya da “Eh! Koy da içeyim madem” cevabını duymaya nasıl da alışıktır kulaklarımız…
“Akşama müsaitseniz, bir çayınızı içmeye gelelim diyoruz” tabiri ise nazik olduğu kadar samimi ve yaygın bir kendini misafir ettirme yöntemidir dostlar arasında…
Kahvaltının yıldızı, öğlen yemeğinin tamamlayıcısı, beş çaylarının olmazsa olmazı, akşam yemeklerinin hazmı kolaylaştırıcısı, “bi çayınızı içmeye uğradık”la başlayan iş yeri ziyaretlerinin sıcak bahanesidir “Çay”.
Bu kadar sevildiği ve çoğu zaman üç yudumda hızlıca tüketildiği için, sık sık taze olarak demlenmesi gerekir ya hani? İşte o kısmı biraz meşakkatlidir aslında. Demlikte kalan eski çayın posasını dökeceksin de, iyice temizleyeceksin ve yeni çayı demlenmeye bırakacaksın ki tadı acılaşmasın. Tüm bunlarla uğraşmak istemeyenler için en iyi çözüm ise demlik poşetler… Ama gerçek bir çay tiryakisini memnun etmek istiyorsanız, içinde gerçek dökme çay bulunan zengin dem kullanmalısınız. Ofçay’ın Hazine Zengin Dem‘i tam aradığınız gibi işte. Hem de bu sayede çayları bardağa dökerken, her seferinde bir de süzgeçle uğraşma derdi de yok. Sadece çay keyfi var, mis gibi…
Kışın insanın içini ısıtan, yazın ferahlık vererek harareti gideren, her daim samimi sohbetlere eşlik eden ve saat sınırı olmaksızın, canınız her istediğinde içilebilen bu mis kokulu mucize içeceğin keyfi, Ofçay’ın köşeli büyük boy demlik poşet içinde sunulan yeni ürünü “Hazine Zengin Dem” sayesinde artık daha da artıyor.
Bilindik yuvarlak demlik poşetlerin aksine, Ofçay’ın köşeli ve büyük boy olarak hazırladığı bu yeni demlik poşetlerin içinde “gerçek dökme çay” bulunduğu için, 1 poşetten, 10 bardak çay çıkıyor. Hem en tiryakisini bile memnun edecek gerçek bir lezzet sunduğundan, hem de demlik temizleme ve süzgeç kullanma gibi zahmetlerden kurtardığından, özellikle bir-iki bardak çayla yetinemeyenler ya da kalabalık misafirleri gelenler için gerçekten büyük kolaylık. Bu sayede siz, sevdiklerinizle muhabbetin tadını çıkarın, misafirleriniz de Ofçay’ın 🙂
Bu içerik http://usengecsef.blogspot.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
boomads_offer_client = “66b9a9d17e6848a1b19b46e05c87472f”;
boomads_offer_id =”981″;
bencede çok güzel biz çok beğendik.
Afiyet olsun :))
Hemen gidip bir çay demlemek istedim 🙂
afiyet olsun
Denemek şart oldu artık.
denemek lazım afiyet olsun….
Afiyetler olsun denemek gerek.